Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing

Kycklingen kan även grillas i grillpanna eller stekas i stekpanna och sedan efterstekas i ugnen. 

Majskyckling med bönsallad, krutonger och rostad paprikadressing
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g majskycklinglårfiléer - med skinn
  • 1 zucchini
  • 1 msk olivolja - + 2 msk + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 ciabattabröd - litet
  • 200 g haricots verts
  • 200 g vaxbönor
  • 200 g sockerbönor
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 burk vita bönor - stora (400 g)

Paprikadressing

  • 1 burk grillad paprika - (200 g)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 krm salt

Garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Ansa och skär zucchinin i ca 1 cm breda skivor. Pensla kycklingen med 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Krydda zucchiniskivorna med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. Grilla kycklingen direkt runt om så att den får fin färg. Lägg den vid sidan av glöden och grilla indirekt tills kycklingen är genomgrillad, 70° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Grilla zucchiniskivorna direkt ca 2 min på varje sida.

  3. Paprikadressing: Låt paprikan rinna av. Mixa den med olja, vinäger och honung. Krydda med salt.

  4. Skär brödet i riktigt tunna skivor. Stek dem i 2 msk olja i en stekpanna på båda sidor tills de fått fin färg.

  5. Ansa haricots verts och vaxbönor. Ansa och strimla sockerbönorna. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 3 min. Låt rinna av.

  6. Skala och finhacka löken. Skölj de vita bönorna med kallt vatten och låt rinna av.

  7. Skär kycklingen i breda skivor. Blanda bönor, zucchini, krutonger och lök på ett fat. Ringla över 1 msk olja. Lägg på kycklingen och servera med paprikadressingen. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?