Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan

Majskolvar med tryffelmajo och mängder av parmesan är ett suveränt gott tillbehör som får strykande åtgång kring bordet.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 6 majskolvar - förkokta
  • 1 msk olivolja
  • 4 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 1 msk tryffelolja - Zeta
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl parmesan - grovriven
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär majskolvarna i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan och ugnsbaka mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Rör samman äggulor, senap och vinäger i en bunke. Tillsätt majs- eller rapsoljan droppvis under kraftig vispning. Står inte skålen still, ställ den på en fuktig trasa. Vispa till en tjock majonnäs.

  3. Smaksätt med tryffeloljan. Krydda med salt och peppar.

  4. Lägg upp majskolvarna på ett fat. Ringla över tryffelmajonnäsen och strö över rikligt med parmesan och flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!