Mafioso - recept på klassisk pizza

Recept på pizza mafioso. Älskade klassiker uppgraderad med peperoni och marinerade soltorkade cocktailtomater. En pizzafavorit för stora och små!

Lena Söderström
Mafioso - recept på klassisk pizza
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 pizzabotten - utkavlad (se separat grundrecept) eller 1 förpackning utkavlad pizzadeg

Topping

  • 3 dl tomatsås - hemlagad eller köpt
  • 150 g pizzaost - riven
  • 125 g mozzarella - delad i små bitar
  • 8 - 10 salami - tunna skivor
  • 5 - 6 marinerade soltorkade cocktailtomater
  • 2 - 3 peperoni
  • 10 oliver
  • chiliflingor
  • basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader.

  2. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Klicka och bred ut tomatsåsen på pizzan, spara en kant runtom. Strö över riven ost.

  3. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg.

  4. Ta ut pizzan och lägg på mozzarellan i små bitar. Grädda ytterligare 1 minut. Garnera med salami, cocktailtomater, peperoni, oliver och chiliflingor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

 

Recept från Mitt kök