Madeleines grillade korv med kryddig morotssallad

Den kryddiga morotssalladen kan serveras både varm och kall, tipsar Madeleine.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g korv - t ex frukostkorv, prinskorv eller isterband

Sallad

  • 500 g morötter
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk koriander
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 citroner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl bladpersilja - finstrimlad

Tillbehör

  • 1 knippa potatis

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna grovt.

  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs vitlök, spiskummin, koriander och cayennepeppar i oljan ca 1 minut. Tillsätt salt, socker, citronsaft och vatten. Koka ihop under omrörning 1–2 min.

  3. Blanda de rivna morötterna med den varma marinaden. Låt stå ca 10 min. Blanda i persiljan.

  4. Grilla eller stek korven och servera med morotssallad och kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!