Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Macka med rökt kycklingbröst, bön- och tomatcrème och solroskärnor

Recept på macka med rökt kycklingbröst, bön- och tomatcrème. En matig macka som passar lika bra till lunch, på picknick eller som lättare middag. Hittar du inte purjolöksgroddar kan de ersättas av andra groddar eller skott.
Macka med rökt kycklingbröst, bön- och tomatcrème och solroskärnor
Macka med rökt kycklingbröst, bön- och tomatcrème och solroskärnor
Macka med rökt kycklingbröst, bön- och tomatcrème och solroskärnor
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 120 g extra rökt kycklingpålägg
  • 1 förp vita bönor - (380 g)
  • 0,5 burk crème av soltorkade tomater - Zeta (à 130 g)
  • 0,5 dl rostade salta solrosfrön
  • 1 liten zucchini
  • 4 bröd - t ex ciabatta
  • 2 msk olivolja
  • 25 g purjolöksgroddar - eller andra groddar och skott

Gör så här

  1. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Mosa bönorna grovt med en gaffel och blanda dem med tomatcrème och solroskärnor.

  2. Hyvla zucchinin i långa remsor på -längden, på mandolin eller med osthyvel.

  3. Klyv bröden. Droppa olja på snitt-ytorna. Fördela bönröran på brödens underdelar. Lägg på kycklingpålägg och zucchiniskivor. Toppa med purjolöksgroddar. Lägg på brödlocken och servera.

Vad tyckte du om receptet?