Macaroni and cheese med dijon och kassler

Macaroni and cheese passar perfekt i matlådan och kan dessutom göras i dubbel sats och frysas in.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g makaroner - stora, t ex lumacone
  • 175 g prästost - mager (17 %)
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 300 g kassler - eller rökt skinka
  • 2 tomater
  • 150 g sallad - blandad
  • smör
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i mjölken och koka upp under omrörning. Rör ner ost (spara ca 1 dl till gratinering) och senap. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  2. 2. Skär kasslern i små bitar och stek snabbt i 1/2 msk smör i en stekpanna. Blanda makaroner, sås och kassler i en smord ugnssäker form. Strö över den sparade osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  3. 3. Blanda 1 1/2 msk olja, 2 msk vatten, 1 msk vinäger och 1/2 msk senap. Skär tomaterna i klyftor. Blanda tomater och sallad och häll över dressingen. Servera salladen till macaroni and cheese. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!