Lyxpizza med sparris och hummer

Lyxpizza med sparris och hummer passar fint när det är något som ska firas. Hummerköttet läggs på den färdiggräddade pizzan för att köttet inte ska bli segt.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 sats grunddeg för pizza
  • 100 g mascarponeost
  • 100 g västerbottensost
  • 1 - 2 msk mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g sparris - grön
  • 1 hummer - kokt
  • 10 körsbärstomater - gula

Garnering

  • körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop mascarpone- och västerbottensost. Späd med mjölken till en smidig konsistens. Krydda med salt och peppar.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Halvera sparrisen på längden.

  3. Klyv hummern och ta ur köttet. Skär stjärten i mindre bitar. Knäck klorna med nötknäckare och plocka ut köttet.

  4. Kavla ut degen till en avlång pizza, ca 25 cm lång, på en plåt med bakplåtspapper. Bred på ostkrämen och lägg på sparris och tomater.

  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen 10–12 min. Strö hummerbitarna över pizzorna och toppa med hummerklorna. Garnera med körvel och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!