Lyxiga laxkorgar

Fyll korgarna strax före servering så håller de sig knapriga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 filodeg - fryst ark
  • 25 g smör
  • 500 g räkor med skal
  • 150 g kallrökt lax
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk pepparrot - riven eller hackad dill

garnering

  • 1 pkt rucolasallad

Gör så här

  1. Filodegskorgar: Sätt ugnen på 175°. Skär filodegen i rutor ca 10 x 10 cm. Lägg ihop degrutorna två och två i aluminiumfolieformar. Smält smöret och pensla formarna med det.

  2. Grädda korgarna mitt i ugnen ca 7 min tills de har fått fin färg. Ställ torrt att kallna.

  3. Skala räkorna. Hacka laxen fint och blanda med yoghurt. Tillsätt pepparrot eller dill. Vänd ner räkor. Låt stå kallt minst 30 min.

  4. Dela rucolabladen och lägg i korgarna tillsammans med lax- och räkröran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!