Lyxiga chokladbollar

Stora, lyxiga chokladbollar som håller länge i kylskåpet.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk

Topping

  • 200 g choklad - mörk eller ljus
  • hasselnötter - rostade och hackade
  • pistaschnötter - hackade
  • hallon - frystorkade

Gör så här

  1. Mixa havregrynen till smulor i en matberedare. Skär smöret i bitar och tillsätt det. Tillsätt socker, kakao och vaniljsocker. Arbeta ihop till en slät smet och tillsätt mjölk, lite i taget, under mixning. Låt den kladdiga degen stå i kylen ca 1 timme.

  2. Rulla bollar av smeten och lägg dem på ett fat. Ställ dem i kylen ca 30 min.

  3. Hacka och smält chokladen i en skål över vattenbad eller i mikro. Doppa en boll i taget i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt överflödig choklad rinna av och lägg sedan bollarna på en bricka med bakplåtspapper. Strö över valfri topping och låt bollarna stelna i kylen. Förvara dem kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!