Lyxiga chokladbollar med äkta choklad

Recept på lyxiga chokladbollar. Alla älskar chokladbollar så varför inte testa den här lyxiga varianten med äkta choklad. Variera genom att göra stora och små bollar, precis som du vill ha dem.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1,5 dl grädde
  • 150 g mörk choklad - hackad
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl muscovadosocker
  • 2 msk kaffe - starkt
  • 6 - 7 dl havregryn

Till garnering

  • pärlsocker - eller kokosflingor

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en liten släpplättpanna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och rör om tills chokladen smält.

  2. Mixa ihop smör, florsocker och muscovadosocker i en matberedare monterad med en kniv. Mixa in kaffe. Tillsätt chokladen och mixa ihop. Lägg chokladmassan i en bunke.

  3. Krossa havregrynen snabbt i matberedaren monterad med en kniv utan att de finfördelas. Blanda havregrynen med chokladmassan. Forma smeten till runda jämna bollar. Rulla dem i pärlsockret. Förvara kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!