Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lyxig wienernougat

Wienernougat är alldeles för gott för att bara ätas till jul och påsk. Snabbgjorda bitar att lyxa med till kaffet vilken dag som helst.

Åsa Swanberg
Lyxig wienernougat
Lyxig wienernougat
Lyxig wienernougat
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 250 gnougat
  • 150 gmörk choklad
  • 3 dlmandelspån

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15 x 25 cm, med plastfolie. Skär nougaten och chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Smält nougat och choklad över vattenbad eller i mikro. Rör om då och då.

  2. Lägg mandelspånen i en stekpanna och rosta dem lätt. Ställ dem åt sidan för att svalna en stund, och rör sedan ner 2 dl mandelspån i nougatchokladen. Häll smeten i formen och strö över resten av mandelspånen. Låt formen stå i kylskåp i ca 2 tim.

  3. Ta ut formen och vänd upp nougaten på ett fat. Skär wienernougaten i bitar och förvara dem kallt.

Vad tyckte du om receptet?