Lyxig pastasallad
Lyxig pastasallad med delikatesser. Botanisera i delikatessdisken, välj egna favoriter bland färdiglagade antipasti eller köp på burk. Ta vara på de goda marinader grönsakerna ligger i. Servera gärna med skinka, mortadella i tunna skivor eller grillad kyckling.
Ingredienser
-
400 g
pasta
- t ex skruvar, snäckor eller fjärilar
-
4 dl
grönsaker
- blandade, marinerade, (t ex kronärtskockor, soltorkade tomater, vitlöksklyftor)
-
10
oliver
- svarta, marinerade, kärnfria
-
10
oliver
- gröna, matinerade, kärnfria
-
2,5 msk
marinad
- från grönsakerna
-
1,5 dl
parmesan
- färsk, riven
-
1 msk
jungfruolivolja
-
1 msk
basilika
- färsk, strimlad
-
1 krm
salt
-
2 krm
svartpeppar
Garnering
-
parmesan
- hyvlad
-
4 msk
pinjenötter
- rostade
Gör så här
-
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten.
-
Dela grönsakerna i mindre bitar. Blanda dem med pastan, oliverna och marinaden. Blanda i den rivna parmesanen, oljan och basilikan. Smaka av med ev salt och peppar.
-
Lägg pastan på ett fat. Garnera med hyvlad parmesan och nötter.