Lyxig fruktsallad i konjakslag med mycket smak

Här är en riktigt smakrik bär- och fruktsallad med ljuvliga smaker av vanilj, konjak och citron. En helt perfekt avslutning på en middag.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 fikon
  • 500 g vindruvor - röda, kärnfria
  • 1 granatäpple
  • 200 g björnbär - frysta, eller ­blandade björnbär och hallon

Konjakslag

  • 1 citron
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 3 msk konjak

Tillbehör

  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Lag: Skala av det yttersta skalet på citronen med en potatiskalare. Pressa saften ur citronen. Blanda alla ingredienser till lagen utom citronskalet i en kastrull. Koka ca 5 min. Blanda ner citronskal och låt kallna.

  2. Skölj fikon och vindruvor. Dela granatäpplet och bryt isär och plocka ut kärnorna. Halvera fikonen, blanda med druvor, granat­äppelkärnor och lätt tinade bär.

  3. Häll över lagen. Blanda försiktigt strax före servering. Servera med vispad crème fraiche och spröda flarn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!