Lutfiskpuddingar

Servera lutfiskpuddingar i miniformat i ugnssäkra portionsformar. Ställ portionsformarna i en liten långpanna eller kakform, det blir då lättare att sätta in och ta ut dem ur ugnen.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 6 - 7 dl lutfisk - kokt
  • 2 stora ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 - 3 krm salt
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 msk smör

Till garnering

  • 50 g smör - ca
  • kryddpeppar - malen
  • flingsalt

Gör så här

  1. Dela fisken i små bitar.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt och kryddpeppar. Vänd ner fiskbitarna försiktigt. Fördela massan i 6-8 smorda ugnssäkra portionsformar. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills smeten har stannat och puddingarna fått fin färg.

  4. Skira smöret (smält smöret på ej för hög värme under omrörning).

  5. Servera puddingarna med skirat smör, kryddpeppar och flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök