Lutfisk med krispiga tillbehör

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg lutfisk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 140 g bacon
  • 1 purjolök
  • 1 dl cocktailkapris
  • 100 g smör

Gör så här

  1. Salta och peppra lutfisken och koka den enligt förpackningen i ugn eller mikrovågsugn.

  2. Strimla bacon och stek det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i lite av smöret.

  4. Smält smöret i en kastrull. Lägg upp lutfisken och strö över bacon, lök och kapris. Ringla smör runt om och servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!