Lussebulls-brödpudding

Lussebulls-brödpudding görs av lussebullar som blivit över. Tillsätt russin och mandel om du har kvar, det går bra med hasselnötter annars. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Elisabeth Johansson
Lussebulls-brödpudding
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g mandelmassa
  • 10 - 12 lussebullar
  • 1,5 dl sötmandel
  • 1 dl russin

Tillbehör

  • grädde - lättvispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Vispa upp socker och äggen lätt i en stor skål. Tillsätt mjölk, grädde och vaniljpulver. Finriv mandelmassan och blanda i.

  2. Halvera lussebullarna på mitten och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Grovhacka mandeln. Strö mandel och russin i formen. Häll över äggstanningen och låt stå och dra 30 min.

  3. Sätt ugnen på 175° varmluft. Grädda puddingen mitt i ugnen 30–40 min.

Vad tyckte du om receptet?