Lovely laxbiffar

Laxbiffarna blir extra saftiga med potatis i smeten.
Allt om Mat
Foto: Inger Grimsgård

Ingredienser

  • 400 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 2 potatisar - kokta, kalla
  • 1 kruka dill
  • 1 dl ströbröd
  • 2 äggulor
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja

Sås

  • 1 knippa dill
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt
  • 250 g tomatsallad

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i laxen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min.

  2. Mosa potatisen. Hacka dillen. Blanda potatis, dill, ströbröd, äggulor, citronskal, salt och peppar. Ta upp laxen och mosa ner den i potatisblandningen.

  3. Forma färsen till biffar. Stek dem i smör och olja i en stekpanna  ca 3 min på varje sida.

  4. Sås: Hacka dillen, spara lite dill till garnering. Blanda crème fraichen med dill, skalad pressad vitlök och citronsaft. Krydda med socker, salt och peppar.

  5. Servera laxbiffarna med sås, kokt potatis och tomater. Garnera med den sparade dillen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!