Lövbiffstoast med äppelströssel

Recept på lövbiffstoast med äppelströssel. En enkel, matig toast som får frisk smak av äpple och pepprigt riv från pepparroten. Ta fram lövbiffen i tid så att den inte är kylskåpskall när den tillagas.
Allt om Mat
Lövbiffstoast med äppelströssel
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 skivor danskt rågbröd - (eller annat grovt osötat bröd)
  • 4 äggulor
  • 2 saltgurkor - inlagda
  • 1 rött äpple
  • 1 pepparrot - 5 cm färsk (2 msk riven)
  • 2 msk gräslök - finskuren
  • 8 skivor lövbiff - (à 75 g)
  • 1,5 msk rapsolja - till stekning
  • 0,75 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta brödet. Knäck äggen och lägg gulorna i skalhalvor. Skär gurkorna i båtar.

  2. Kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Skala och riv pepparroten. Blanda äpple, pepparrot och gräslök.

  3. Pensla köttet med olja på båda sidor. Stek ca 1 minut på varje sida i het grill- eller stekpanna. Salta.

  4. Lägg köttet på brödskivorna. Strö över äppel-och pepparrotsströssel och toppa med äggulor och gurka. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?