Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lövbiffsgryta – recept på god och snabblagad gryta

Recept på lättlagad och mustig lövbiffsgryta. Lövbiff ska ätas så snart den stekts eftersom den annars kan bli hård och tråkig. Blanda ner den nystekt i en mustig sås och vips så är grytan klar.
Lövbiffsgryta – recept på god och snabblagad gryta
Lövbiffsgryta – recept på god och snabblagad gryta
Lövbiffsgryta – recept på god och snabblagad gryta
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk konc kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • persilja - hackad

Tillbehör

  • ris - pressad potatis eller pasta
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och skär lök och vitlök i skivor. Stek lök och vitlök i 1 msk smör i en gryta tills den fått fin färg. Rör i tomatpurén och stek ytterligare ca 30 sekunder.

  2. Häll vatten och grädde i grytan och tillsätt fond och soja. Låt koka utan lock 6–8 min.

  3. Skär lövbiffen i ca 1 cm breda strimlor. Stek köttet i 1 msk smör i en riktigt het stekpanna under omrörning tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar. 

  4. Blanda ner köttet i grytan och strö över persilja. Servera genast med ris, pressad potatis eller pasta och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du recept på en annan klassiker - biff stroganoff

Läs mer: Krämig fläskfilégratäng