Lövbiffsgryta

Recept på lättlagad och mustig lövbiffsgryta. Lövbiff ska ätas så snart den stekts eftersom den annars kan bli hård och tråkig. Blanda ner den nystekt i en mustig sås och vips så är grytan klar.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk konc kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Garnering

  • persilja - hackad

Tillbehör

  • ris - pressad potatis eller pasta
  • sallad

Gör så här

  1. Skala och skär lök och vitlök i skivor. Stek lök och vitlök i 1 msk smör i en gryta tills den fått fin färg. Rör i tomatpurén och stek ytterligare ca 30 sekunder.

  2. Häll vatten och grädde i grytan och tillsätt vatten, grädde, fond och soja. Låt koka utan lock 6–8 min.

  3. Skär lövbiffen i ca 1 cm breda strimlor. Stek köttet i 1 msk smör i en riktigt het stekpanna under omrörning tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar. 

  4. Blanda ner köttet i grytan och strö över persilja. Servera genast med ris, pressad potatis eller pasta och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!