Lövbiffburgare med gorgonzola

Lättlagade burgaren på lövbiff och gorgonzola. Allra godast varm eller ljummen – hugg in genast!
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 2 ciabattabröd
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 4 lövbiff - (ca 500 g) skivor
  • 3 krm triple peppar - eller svartpeppar
  • 4 krm flingsalt
  • 1 liten rödlök - eller gul lök, finstrimlad
  • 150 g gorgonzola
  • 4 msk tomatchutney - eller annan chutney
  • 80 g sallad

Gör så här

  1. Dela bröden på mitten och varje halva på längden. Stek dem gyllenbruna i olja.

  2. Lägg ut lövbiffarna en eller två i taget och strö på peppar och salt. Stek dem på hög värme ca 1/2 minut på ena sidan. Vänd dem och stek andra sidan. Lägg samtidigt på en bit gorgonzola (ca 30 g) ovanpå köttet. Stek ca 1/2 minut och vik ihop lövbiffen.

  3. Lägg biffen på den undre brödhalvan. Lägg på strimlad lök, chutney och sallad. Toppa med den övre halvan. Maten är klar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!