Lövbiff med krämig svamp och färskpotatisstomp

Recept på lövbiff med krämig svamp och stomp av färskpotatis. Har du haft turen att hitta de första sommarkantarellerna kan de gärna få ersätta köpechampinjonerna.

Lövbiff med krämig svamp och färskpotatisstomp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g lövbiff
  • 1 kg färskpotatis
  • 250 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 150 g färskost - med vitlök och örter (24 % fett)
  • 1 knippa bladpersilja
  • smör - salt, nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 100 blandad sallad

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i ­saltat vatten.

  2. Ansa och skär champinjonerna i fjärde­delar. Skala och finhacka löken. Stek svampen i 1 msk smör tills den börjar få färg och det mesta av vätska kokat bort. Tillsätt löken och stek

    under omrörning i ca 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Klicka på osten och rör tills den har smält.

  3. Strimla persiljan. Häll av vattnet från potatisen men spara ca 2 dl. Stompa potatisen med en potatisstöt till­sammans med 2 msk smör. Späd med ­vattnet till lagom konsistens. Blanda i persilja och krydda med 1 tsk salt.

  4. Stek köttet i 1 msk smör i ca 1 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Servera köttet med svampröra, stompad potatis och sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: