Lottas köttfärs i ugn

Lottas köttfärs i ugn är enkel att att göra, och innehåller ingredienser som de flesta alltid har hemma.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1 gul lök - finhackad
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond - konc
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis - fast
  • 150 g gratängost

Tillbehör

  • bröd
  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.

  2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.

  3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnssäker form.

  4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.

  5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!