Fredagskotlett med bacon, aprikos och örter

Frukt, bacon och örter gör vanliga fläskkotletter till en kalasgod fredagsrätt.

Allt om Mat
Fredagskotlett med bacon, aprikos och örter
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - (à 100 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 pkt bacon - (à 140 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 burk aprikoshalvor - + spad (410 g)
  • 1 dl hönsbuljong

Tillbehör

  • ris - potatis eller couscous

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Bryn kotletterna i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Tärna baconet och låt det fräsa med.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Strö vitlök över kotletterna och smula över timjan och rosmarin. Tillsätt aprikoserna och fräs ca 1 minut.

  3. Häll över buljongen och fruktspadet. Efterstek under lock ca 5 min.

  4. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris, potatis eller couscous.

Vad tyckte du om receptet?