Fredagskotlett med bacon, aprikos och örter

Frukt, bacon och örter gör vanliga fläskkotletter till en kalasgod fredagsrätt.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter - (à 100 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 pkt bacon - (à 140 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 burk aprikoshalvor - + spad (410 g)
  • 1 dl hönsbuljong

Tillbehör

  • ris - potatis eller couscous

Garnering

  • rosmarin

Gör så här

  1. Bryn kotletterna i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Tärna baconet och låt det fräsa med.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Strö vitlök över kotletterna och smula över timjan och rosmarin. Tillsätt aprikoserna och fräs ca 1 minut.

  3. Häll över buljongen och fruktspadet. Efterstek under lock ca 5 min.

  4. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris, potatis eller couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!