Löktravssallad

Recept på grön vårsallad med löktrav. Det går också bra att ta hälften löktravsblad och hälften mangoldskott eller spenat.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 5 dl löktravsblad - plockade
  • 1 rättika - lila
  • 1 morot - lila
  • 4 msk olivolja
  • 1 balsamvinäger
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering:

  • löktravsblommor

Gör så här

  1. Skölj löktravsbladen och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala och skiva rättikan tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna i iskallt vatten och ställ i kylen ca 30 min. Skala och strimla moroten.

  2. Lägg löktraven i en skål och lägg på rättika och morot. Blanda ihop olja och vinäger. Ringla dressingen över salladen precis före servering och strö över flingsalt och peppar. Garnera gärna med löktravsblommor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!