Löktravspersillade

Persillade är en kryddblandning med tydlig vitlökssmak, god att krydda äggrätter, kyckling, fisk och pasta med.
Elisabeth Johansson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 20 löktravsblad
  • 3 msk vitlök - hackad, torkad (finns att köpa färdigt i burk)
  • 3 msk persilja - torkad
  • 3 msk flingsalt

Gör så här

  1. Plocka av bladen på löktraven och lägg dem på ett hushållspapper. Låt bladen torka i rumstemperatur 2–3 dagar tills de är helt torra, vänd på stora blad efter halva tiden.

  2. Mixa bladen i en kryddmixer eller i en vanlig mixer, plocka bort eventuella bladnervstrådar. Blanda löktraven med vitlök, persilja och flingsalt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!