Löksill

Härlig sill smaksatt med rödlök, purjolök och silverlök. Man kan byta ut silverlöken mot schalottenlök om man föredrar det.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 saltsillfiléer - urvattnade
  • 0,5 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 silverlök - eller schalottenlök
  • 4 cm purjolök
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar.

  3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.

  4. Skala och skiva rödlöken och silverlöken, strimla purjolöken.

  5. Varva sillbitarna, löken och svartpepparn i en glasburk.

  6. Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök