Löksill med kryddpeppar

Med egen lag och extra mycket kryddpeppar blir löksillen suveränt god.
Allt om Mat
Foto: Per Ranung

Löksill med kryddpeppar

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten silverlök
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 citron

Lag

  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk kryddpeppar - hel

Gör så här

  1. Lag: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Stöt kryddpepparn och blanda ner i lagen. Låt lagen kallna.

  2. Låt sillen rinna av i durkslag. Skär den i bitar. Skala röd- och silverlök. Ansa purjolöken. Skiva löken.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla av det yttersta skalet.

  3. Varva allt i en glasburk. Häll på lagen och låt stå till nästa dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!