Lök- och olivpizza

Lök- och olivpizzan fixas enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 förp pizzadeg - färdig, med tomatsås (600 g)
  • 1 rödlök - stor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm rårössocker
  • 100 g ost - lagrad, t ex västerbottensost
  • 250 g oliver - med sardeller
  • 125 g mozzarella
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och strimla löken tunt. Stek den mjuk i olja. Blanda ner salt och socker.

  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck eller kavla ut den lite till. Bred på tomatsåsen.

  3. Riv osten. Häll av och dela oliverna. Fördela oliver, ost och lök på pizzan. Skär eller riv mozzarellan i småbitar och fördela över. Strö på peppar och grädda mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Strö över oregano. Skär pizzan i bitar, servera den nygräddad.

Foto: Per Ranung

Recept av Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!