Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Lök- och olivpizza

Lök- och olivpizzan fixas enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås.  

Lök- och olivpizza
Lök- och olivpizza
Lök- och olivpizza
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 förp pizzadeg - färdig, med tomatsås (600 g)
  • 1 rödlök - stor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm rårössocker
  • 100 g ost - lagrad, t ex västerbottensost
  • 250 g oliver - med sardeller
  • 125 g mozzarella
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och strimla löken tunt. Stek den mjuk i olja. Blanda ner salt och socker.

  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck eller kavla ut den lite till. Bred på tomatsåsen.

  3. Riv osten. Häll av och dela oliverna. Fördela oliver, ost och lök på pizzan. Skär eller riv mozzarellan i småbitar och fördela över. Strö på peppar och grädda mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Strö över oregano. Skär pizzan i bitar, servera den nygräddad.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Per Ranung

Recept av Charlotte Jenkinson