Lök- och äppelsill

Det spelar ingen roll om det är påsk, midsommar eller julafton - den här sillsalladen med lök och äpple gör alltid stor succé.
Carina Wall

Lök- och äppelsill

  • 1 förp 5-minuterssill - (420 g)
  • 0,5 äpple - gärna Granny Smith
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gul lök
  • 1 bit purjolök - (ca 10 cm)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 3 msk lag från sillen

Garnering

  • rödlöksringar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av, spara 3 msk av lagen. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.

  2. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och finhacka röd och gul lök. Ansa och skiva purjolöken tunt.

  3. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt och peppar samt sillag. Vänd ner sill, äpple och lök.

  4. Låt stå i kylen ca 24 timmar. Garnera med rödlöksringar vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!