Löjromstaco med avokado, citroncrème och löksallad

Löjromstaco med avokado, citroncrème och löksallad är en festlig smårätt. De frasiga skalen kan göras flera dagar i förväg. Förvara dem torrt i en burk med lock.

Jonas Dahlbom
Löjromstaco med avokado, citroncrème och löksallad
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 6 gyozablad - eller 6 ark vårrulledeg (8 x 8 cm)
  • 5 dl rapsolja

Fyllning

  • 120 g löjrom
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 1 avokado
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk gräddfil

Garnering

  • dill - eller körvel
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Forma ett av gyozabladen till en taco men hjälp av ett järn eller ett annat runt föremål av metall. Hetta upp oljan till 160°. Fritera gyozabladet tills det fått fin färg och är krispigt. Lossa skalet och låt det kallna på galler. Gör likadant med övriga blad.

  2. Skala och skiva löken. Lägg löken i kallt vatten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Häll över citronsaft och olja och krydda med peppar.

  4. Blanda majonnäs och gräddfil med citronskalet.

  5. Lägg avokadon i tacoskalen. Spritsa på citroncrème. Klicka på löjrom och avsluta med avrunnen lök. Garnera med dill eller körvel och lite peppar.

Vad tyckte du om receptet?