Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Löjromsgravad strömming

Servera på sillbordet, med kokt potatis eller på spisknäckebröd. Toppa gärna med extra löjrom och dill.

Elisabeth Johansson
Löjromsgravad strömming
Löjromsgravad strömming
Löjromsgravad strömming
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

Klargravad strömming (görs dagen innan)

  • 12 dl vatten
  • 2,5 dl ättiksprit
  • 1 msk salt
  • 500 g strömmingfilé - dragen, (skinnfria filéer)

Löjromssås

  • 2 dl gräddfil - lätt crème fraiche eller
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade
  • 50 g löjrom
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - malen vit- eller

Gör så här

  1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.

  2. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.

  3. Löjromssås: Blanda alla ingredienser i en skål.

  4. Löjromsgravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.

  5. Blanda strömmingen med löjromssåsen.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök