Löjromsgravad strömming

Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strömmingfilé

Gravlag

  • 1 msk salt
  • 3 msk ättiksprit - (12 %)
  • 4 dl vatten

löjromsås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • 100 g löjrom

Gör så här

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna, skölj i kallt vatten.

  2. Blanda lagen och rör tills saltet löst sig. Lägg filéerna i lagen och ställ kallt tills köttet blivit helt vitt, ca 8 timmar.

  3. Ta upp och torka filéerna.

  4. Blanda creme fraiche, gräddfil och löjrom och vänd försiktigt ner den gravade strömmingen.

  5. Ställ kallt 1 dygn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!