Löjromsbomb

Från Ally i Kalix har vi fått recept på löjromsbomb med räkor. Passar utmärkt som tilltugg till ett glas vitt vin eller på en buffé. Den är mycket enkel att laga och kan förberedas dagen innan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g philadelphia
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten rödlök - hackad
  • 1 krm salt

Garnering

  • 1 kg räkor med skal
  • 100 g löjrom
  • 0,5 dl gräslök - grovt skuren
  • 1 krm svartpeppar - grovmald

Gör så här

  1. Täck insidan av en liten skål med plastfolie. Rör osten mjuk och blanda med crème fraiche, hackad rödlök och salt.

  2. Häll blandningen i skålen och täck med plastfolie. Ställ i kyl minst 2 timmar. Skala räkorna.

  3. Vänd skålen upp och ned på ett serveringsfat. Dra bort folien. Garnera med löjrom och lägg de skalade räkorna runt om.

  4. Strö till sist över gräslöken och krydda med svartpeppar. Servera med rostat bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!