Lobster roll

Lobster roll - en supergod macka med skaldjur. Enkla och fantastiskt goda smaker med hummer, majonnäs och lök. 
Allt om Mat
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2 humrar
  • 1 avokado
  • 2 salladslökar
  • 4 minibaguetter
  • 1,5 msk gräslök - finhackad

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Majonnäs: Vispa äggula, citron och senap. Vispa in oljan droppvis till en krämig majonnäs. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala och rensa hummern. Skär hummerköttet i bitar och blanda med hälften av majonnäsen.

  3. Skala och kärna ur avokadon. Skär i små bitar. Ansa och finstrimla salladslöken.

  4. Fördela hummerröra och avokado i baguetterna. Toppa med salladslök och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!