Glutenfria kärleksmums med kokos

När barnen väljer favoritkaka blir det ofta kärleksmums. Bästa överraskningen för den som väntar på något gott. Dessa kärleksmums är glutenfria och bakas i långpanna.
Elisabeth Johansson
Glutenfria kärleksmums med kokos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk psylliumhusk - (fiberhusk eller psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 - 5 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk

Glasyr

  • 70 g smör
  • 4 msk kaffe
  • 3,5 dl florsocker
  • 0,5 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.

  3. Häll i mjölken samt det smälta smöret i smeten. Vispa till en jämn smet.

  4. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd form, 25 × 25 centimeter.

  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

  6. Glasyr

  7. Smält smöret och rör i kaffet. Låt svalna.

  8. Vispa ner florsocker, kakao och vaniljpulver.

  9. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök