Ljus tryffel med sanshopeppar

Ljus tryffel med sanshopeppar har en spännande smakkombnation. Välj ljus choklad av bra kvalitet, t ex Vahlrona blond dulcey (32 %).
Goda ljusa tryfflar med sanshopeppar.
Goda ljusa tryfflar med sanshopeppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 125 g choklad - ljus
  • 1 tsk sanchopeppar
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk honung - flytande
  • 25 g smör
  • 0,5 dl pistaschnötter - hackade

Garnering

  • 100 g choklad - ljus
  • 0,5 tsk sanshopeppar - smulad

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Koka upp grädde, peppar och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt smöret och mixa tills den smält. Blanda i nötterna.

  2. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.

  3. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!