Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ljus tryffel med sanshopeppar

Ljus tryffel med sanshopeppar har en spännande smakkombnation. Välj ljus choklad av bra kvalitet, t ex Vahlrona blond dulcey (32 %).

Ljus tryffel med sanshopeppar
Ljus tryffel med sanshopeppar
Ljus tryffel med sanshopeppar
Goda ljusa tryfflar med sanshopeppar. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 125 g choklad - ljus
  • 1 tsk sanchopeppar
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk honung - flytande
  • 25 g smör
  • 0,5 dl pistaschnötter - hackade

Garnering

  • 100 g choklad - ljus
  • 0,5 tsk sanshopeppar - smulad

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Koka upp grädde, peppar och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt smöret och mixa tills den smält. Blanda i nötterna.

  2. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.

  3. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?