Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Mjuk pepparkaka - enkelt och saftigt recept

Mjuk pepparkaka är en favorit hos många i juletider. Den här är enkel, saftig, god och vacker att se på. Dessutom kan den varieras med kryddning efter smak - kanske föredrar du enbart kanel i din mjuka pepparkaka, lite extra smak av kardemumma eller kanske lite ingefära? Vill du göra pepparkakan lite extra festlig är den supergod att äta tillsammans med rårörda lingon och en klick grädde.
Mitt Kök
Mjuk pepparkaka - enkelt och saftigt recept
Mjuk pepparkaka - enkelt och saftigt recept
Mjuk pepparkaka - enkelt och saftigt recept
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl gräddfil
  • 50 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker.

  2. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör.

  3. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten.

  4. Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.

  5. Njut av din mjuka pepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust!

Vad tyckte du om receptet?

Pepparkaksdeg

Fyllda saffransbullar

Vörtbröd

Här hittar du recept på klassiska julrätter:

Recept på Janssons frestelse 

Recept på köttbullar 

Recept på enkel risgrynsgröt 

Recept från Mitt kök