Ljummen potatissallad med senapsvinägrett

Ljummen potatissallad med senapsvinägrett passar bra bl a till lax. Välj gärna delikatesspotatis som är storlekssorterad för en jämn tillagningstid. Skalet är så tunt att potatisen kan ätas med skalet på.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 knippa rädisor
  • 1 knippa salladslök
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk senap - grovkornig
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja - eller majsolja
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Borsta och skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.

  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken.

  3. Blanda vinäger, senap, honung, citronsaft och salt i en stor bunke. Vispa i oljan. Blanda i rädisor, salladslök och klippt krasse. Vänd ner potatisen och blanda runt. Lägg salladen i en serveringsskål och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?