Ljummen hummersallad

Ratte är en äldre potatissort som genom matprofilen Joel Robuchons försorg blivit populär i Frankrike. Ratten hittar vi inte i Sverige, men vår sparrispotatis går lika bra. Här används kantareller, men de kan bytas ut mot någon annan sorts svamp, t ex ostronskivling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 humrar - färska eller tinade, kokta
  • 6 sparrispotatisar - eller mandelpotatisar, kokta
  • 3 kronärtskockshjärtan
  • 250 g kantareller
  • 2 msk smör

Hummerhollandaise

  • 125 g smör
  • 3 ägg - gulor
  • 1 msk hummerfond - koncentrerad
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk citron - pressad
  • 1 krm cayennepeppar

Tillbehör

  • sallad
  • körvel
  • gräslök

Gör så här

  1. Dela humrarna, plocka ur köttet och skär det i mindre bitar. Klorna kan delas längs med.

  2. Skär potatisen i tjocka skivor. Dela kronärtskockorna i bitar. Rensa och dela kantarellerna.

  3. Förväll kantarellerna i en varm stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt smöret och fräs en stund. Vänd ner potatis och kronärtskocksbitarna och låt bli varmt. Lägg i hummerbitarna.

  4. Hummerhollandaise: Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggulor, hummerfond och vatten tjockt och pösigt i en skål i vattenbad över värme. Ta av från värmen och vispa ned det smälta smöret i en tunn stråle. Smaksätt med citronsaft och cayennepeppar.

  5. Fördela sallad, körvel, gräslök med hummerfräset på ett serveringsfat. Servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!