Ljummen broccolisallad med limekolja

Laga en Thailändsk fiskrätt, här är limekolja med ljummen broccolisallad.
Allt om Mat

Ljummen broccolisallad

  • 3 vitlöksklyftor
  • 600 g broccoli - plockade i små buketter
  • 3 röda paprikor - skurna i bitar
  • 1 röd chili - tunt skivad
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk Santa Maria Thai Soya Sauce
  • 1 lime - endast saften av limen
  • 1 msk Santa Maria Thai Oyster Sauce
  • 1 tsk Santa Maria Thai Kaffir Lime Leaves
  • 1 msk Santa Maria Sesamfrön
  • 30 g jordnötter - hackade

Limekolja

  • 1 påse kryddmix - Santa Maria Thai Lime Wok Spice Mix
  • 600 g fiskfiléer - kolja eller torsk

Ljummen broccolisallad

  1. Hetta upp en stor panna och stek vitlök, broccoli, paprika och chili i sesamolja under omrörning.

  2. Tillsätt soja, lime, oystersauce och kaffir lime under omrörning.

  3. Servera broccoli salladen till Limekoljan. Toppa med sesamfrön och jordnötter.

  4. Tips! För en matigare rätt, blanda i nudlar i salladen eller servera med ris.

Limekolja

  1. Sätt ugnen på 150°C.

  2. Strö limekryddan på fisken och tillaga i cirka 6 minuter.

  3. Servera med nudlar och ljummen broccolisallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!