Liten svampfrestelse

Den här krämiga svampfrestelsen kan du servera som en liten amuse bouche (aptitretare) eller som tillbehör till fisk, kött eller fågel.
Lena Söderström
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 250 g kastanjechampinjoner - eller skogschampinjoner
  • 0,5 dl soltorkade tomater
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl persilja - finhackad

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlöken. Skär svampen i små bitar. Hacka tomaterna.

  2. Fräs lök och svamp i oljan i en mellanstor stekpanna i 5–10 minuter. Blanda i tomaterna och fräs i cirka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Blanda i grädden och persiljan. Sjud i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på Leva & Bo.