Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Liten svampfrestelse

Den här krämiga svampfrestelsen kan du servera som en liten amuse bouche (aptitretare) eller som tillbehör till fisk, kött eller fågel.

Lena Söderström
Liten svampfrestelse
Liten svampfrestelse
Liten svampfrestelse
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 250 g kastanjechampinjoner - eller skogschampinjoner
  • 0,5 dl soltorkade tomater
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl persilja - finhackad

Gör så här

  1. Skala och hacka rödlöken. Skär svampen i små bitar. Hacka tomaterna.

  2. Fräs lök och svamp i oljan i en mellanstor stekpanna i 5–10 minuter. Blanda i tomaterna och fräs i cirka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Blanda i grädden och persiljan. Sjud i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på Leva & Bo.