Liten citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch

Liten citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch garneras med frystorkade hallon som finns i välsorterade matbutiker, ibland även i lösvikt.
Petra Lindstrand
Liten citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 citron
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hallon - frystorkade eller 250 g färska
  • 1 msk pistaschnötter - naturella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i övriga ingredienser.

  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut och låt kallna i kyl. Vispa grädden fluffig och bred över kakan. Strö över hallon och nötter.

Vad tyckte du om receptet?