Liten citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch

Liten citronkladdkaka med frasiga hallon och pistasch garneras med frystorkade hallon som finns i välsorterade matbutiker, ibland även i lösvikt.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 citron
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Tillbehör

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hallon - frystorkade eller 250 g färska
  • 1 msk pistaschnötter - naturella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör i övriga ingredienser.

  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Häll smeten i formen.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut och låt kallna i kyl. Vispa grädden fluffig och bred över kakan. Strö över hallon och nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!