Liselotts sommarsalsa

Fint skurna ingredienser gör röran till en fröjd på tallriken.
Liselott Andersson
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 250 g mango - fryst
  • 2 tomater - stora
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili - stor, t ex spansk peppar
  • 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skär den knappt tinade mangon i ca 1/2 cm stora bitar. Skär tomaterna i bitar. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Grovhacka koriandern. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen i ljummet vatten och riv skalet. Pressa ut limesaften.

  2. Blanda alla ingredienser med oljan. Smaka av med salt. Låt salsan stå kallt minst 30 min.

  3. Servera salsan till grillad fisk, kyckling eller kött.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!