Linstabbouleh med halloumi

Linstabbouleh med halloumi är en snabblagad vegorätt. När löken får ligga i kallt vatten, gärna med ett par isbitar i, drar det ut lite av den skarpa smaken och löken blir mild och krispig.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dl linser - svarta
  • 1 gul lök
  • 4 plommontomater
  • 1 citron
  • 1 knippa bladpersilja - stor
  • 300 g halloumiost
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj linserna noga i ljummet vatten. Lägg dem i en kastrull och häll på 1 liter vatten. Tillsätt 1 tsk salt. Låt linserna koka upp och sjud dem under lock ca 20 min.

  2. Skala och skiva löken tunt. Lägg den i iskallt vatten ca 20 min.

  3. Skär tomaterna i stora tärningar. Halvera citronen. Pressa ut 1/2 dl saft ur den ena halvan, skär den andra i klyftor. Blanda citronsaften med 1/2 dl olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Grovhacka persiljan, spara eventuellt några blad till garnering. Låt linser och lök rinna av. Blanda linserna med lök, tomater och persilja. Häll över dressingen och blanda väl.

  5. Skär halloumiosten i skivor. Stek dem i en torr stekpanna ca 1 minut på varje sida så att de får fin färg. Servera halloumin med linstabboleh och citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!