Linssoppa med rökt kalkon

Soppa är perfekt i lunchlådan - lätt att både värma och äta. Servera tillsammmans med ost- och valnötsröra, lika gott på brödet som att klicka i soppan!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g rökt kalkon
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 purjolökar
  • 4 morötter
  • 1 msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl röda linser
  • 1 l vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong

Tillbehör

  • 2 dl rucola - hackad
  • 1 ost- och valnötsröra
  • bröd

Gör så här

  1. Skär kalkonköttet i små tärningar. Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Skala och skär morötterna i små bitar.

  2. Fräs kalkon och grönsaker i oljan i en kastrull.

  3. Rör i tomatpuré, timjan och linser.

  4. Häll på vatten och smula i buljongtärningar. Låt soppan koka ca 10 minuter. Servera med rucolasallad, och ost- och valnötsröra (se separat recept i receptdatabasen) och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!