Linssoppa med dragon serveras med lökfocaccia

Brödmix är enkelt när man vill ha gott hembakt bröd. I stället för oliver har focaccian strösslats med lök och ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 pkt italiensk lantbrödsmix från Finax - (à 1 kilo)
  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl ost - riven

Soppa

  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl puylinser
  • 2 burkar tomat - krossad (à 400 g)
  • 1,5 l vatten
  • 3 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk dragon - hackad eller 1 tsk torkad

Gör så här

  1. Focaccia: Sätt ugnen på 225°. Blanda hälften av brödmixen enligt anvisningar på paketet. Häll ut degen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna. Platta ut den till en ca 1 cm tjock platta. Låt jäsa 20–30 min.

  2. Skala och skiva rödlöken. Gör gropar i degen med fingrarna. Pensla med olivolja. Fördela lök och ost. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

  3. Soppa: Skala och finhacka löken och fräs den i smör. Skölj linserna. Häll ner linser, krossad tomat och vatten. Smula ner buljongtärningarna.

  4. Koka upp och låt soppan sjuda under lock 20 min. Rör om någon gång under tiden. 5.  Smaksätt med vinäger och dragon.  Servera med lökfocaccia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!