Linssallad med salladslök och västerbottensost

Mättande linssallad med salladslök och västerbottensost. Koka inte linserna för länge, röda linser blir lite mosiga om de är överkokta.

Mattias Larsson
Linssallad med salladslök och västerbottensost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5 dl röda linser - torkade
  • 10 salladslökar
  • 150 g västerbottensost
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • 60 g salladsblad - små

Gör så här

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.

  2. Ansa och skär salladslöken i 1–2 cm långa bitar. Skär osten i ca 1 cm stora tärningar.

  3. Blanda linser, salladslök och ost med oljan och vinäger. Krydda med salt. Lägg linssalladen på ett fat och strö över salladsbladen.

Vad tyckte du om receptet?