Linssallad med rökt fisk

En lättlagad sallad som passar att laga med all sorts rökt fisk.
Allt om Mat
Linssallad med rökt fisk
Linssallad med rökt fisk Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 2 krm salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 1 gul lök - färsk
  • 2 paprikor - i olika färg
  • 1 burk röda linser - Zeta (400 g)
  • 4 dl sallad
  • 400 g fisk - skinn och benfri varmrökt t ex lax, sik

Tillbehör

  • 1 bröd

Gör så här

  1. Skölj linserna och låt dem rinna av.

  2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikorna och skär dem i små bitar. Dela salladen i bitar.

  3. Blanda linser, grönsaker, balsamvinäger, olja, salt och peppar.

  4. Dela fisken i bitar och vänd ner den i salladen. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!