Linssallad med avokado

Linssallad med avokado är en matig och god sallad. Mexikanska smaker präglar ­salladen med proteinrika svarta linser och mycket grönt.
Charlotte Jenkinson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 dl linser - svarta
  • 6 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 romansallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 4 salladslökar
  • 1 dl oliver - urkärnade
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar

Dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 1 lime
  • 3 krm chilipulver
  • 2 krm salt

Garnering

  • nachos
  • oregano

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten och salt under lock på svag värme ca 20 min. Låt dem svalna i vattnet och häll sedan av dem i en sil. Lägg upp dem på fat.

  2. Skär salladen i bitar, dela tomaterna, dela och gröp ur avokadon, strimla salladslökarna. Blanda allt med linserna. Strö oliverna över. Finhacka chilin och strö ­hälften över salladen.

  3. Dressing: Blanda gräddfilen med limeskal, limesaft, chilipulver och resten av den hackade chilin. Krydda med salt. Låt dressingen stå kallt ca 10 min.

  4. Klicka dressingen över salladen. Garnera med nachos och  oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!