Linssallad med avokado

Linssallad med avokado är en matig och god sallad. Mexikanska smaker präglar ­salladen med proteinrika svarta linser och mycket grönt.

Charlotte Jenkinson
Linssallad med avokado
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 dl linser - svarta
  • 6 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 romansallad
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 4 salladslökar
  • 1 dl oliver - urkärnade
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar

Dressing

  • 2 dl gräddfil
  • 1 lime
  • 3 krm chilipulver
  • 2 krm salt

Garnering

  • nachos
  • oregano

Gör så här

  1. Koka linserna i vatten och salt under lock på svag värme ca 20 min. Låt dem svalna i vattnet och häll sedan av dem i en sil. Lägg upp dem på fat.

  2. Skär salladen i bitar, dela tomaterna, dela och gröp ur avokadon, strimla salladslökarna. Blanda allt med linserna. Strö oliverna över. Finhacka chilin och strö ­hälften över salladen.

  3. Dressing: Blanda gräddfilen med limeskal, limesaft, chilipulver och resten av den hackade chilin. Krydda med salt. Låt dressingen stå kallt ca 10 min.

  4. Klicka dressingen över salladen. Garnera med nachos och  oregano.

Vad tyckte du om receptet?