Linspastagryta

Värmande och lättlagad pastagryta till utflykten. Utmärkt att laga i stormkök. Recept av Christina Asplund.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk basilika - fryst
  • 4 dl vatten
  • 100 g linspasta - fusilli
  • 1,5 dl sojabönor - frysta
  • 4 soltorkade tomater - hackade
  • 10 svarta kalamataoliver - urkärnade
  • 50 g fetaost

Gör så här

  1. Förbered genom att skala och hacka gul lök och vitlök fint och lägg i en plastburk med lock.

  2. Stek löken mjuk i olja i en gryta på stormköket. Slå på passerade tomater, buljong och vatten och låt koka upp

  3. Tillsätt pastan och koka i cirka 8 minuter. Tillsätt sojabönorna och låt dem bli varma.

  4. Garnera med soltorkade tomater, oliver och smulad fetaost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök